Stołówka szkolna

 DRODZY RODZICE !!!

 

INFORMUJEMY, ŻE KOSZT OBIADÓW ZA MAJ  WYNOSI 52,20 ZŁ ( 18 DNI X 2,90 ZŁ )

WPŁATY PRZYJMUJEMY TYLKO NA KONTO SZKOŁY. ZAINTERESOWANYCH PROSIMY O DOKONANIE NALEŻNOŚCI

 DO 25.04.2018r.

NA ADRES: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. PIASTÓW ŚLĄSKICH UL. 1 MAJA 31, 57-120 WIĄZÓW

NR. konta: 26 9585 0007 0040 0400 1544 0009 

WPŁATY DOKONANE PO TERMINIE BĘDĄ SKUTKOWAŁY NIEOTRZYMANIEM PRZEZ DZIECKO OBIADU!!!  

 

W TYTULE PRZELEWU NALEŻY WPISAĆ: WPŁATA ZA OBIADY / IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA/ SZKOŁA NP. SP WIĄZÓW / KLASA  /ZA MAJ 2018

DRUKI DO PRZELEWU SĄ DO POBRANIA W STOŁÓWCE SZKOLNEJ U PANI INTENDENT ORAZ W BANKU SPÓŁDZIELCZYM W WIĄZOWIE. 

PROSIMY O WPŁATY TYLKO I WYŁĄCZNIE WYZNACZONEJ KWOTY (NIE ZAOKRĄGLAĆ).                                                  ODPISY ZA NIEOBECNOŚCI DZIECKA (WCZEŚNIEJ ZGŁASZANE PRZEZ RODZICÓW DO P. INTENDENT, NAJPÓŹNIEJ DO GODZ. 7.30  DANEGO DNIA NIEOBECNOŚCI), BĘDĄ DOKONYWANE W NASTĘPNYM MIESIĄCU.                                                 

INFORMACJE DOTYCZĄCE KWOT ZA OBIADY KOLEJNYCH MIESIĘCY  BĘDĄ PODAWANE NA TABLICY OGŁOSZEŃ ORAZ NA STRONIE INTERNETOWEJ SZKOŁY W ZAKŁADCE "STOŁÓWKA SZKOLNA". 

 

KONTAKT

STOŁÓWKA SZKOLNA SP WIĄZÓW OD PON. - PT. W GODZ. 6.30-12.00

NR TEL. 505845460 

 

 BARDZO PROSIMY O WPŁATY W WYZNACZONYM TERMINIE. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Jadłospis

 

 

 

 

Poniedziałek 23.04.2018

  

 

 

  

 Zupa jarzynowa z makaronem

 

 

  Skład: wywar mięsny drobiowy (kurczak) + filet drobiowy, makaron, papryka, groszek, fasola szparagowa,

kalafior, kukurydza, seler,  marchew, porjogurt naturalny, śmietana 18%, mąka pszenna, przyprawy 

( zawiera gluten, seler, białka mleka, jaja )  

 

 

 

 

Jabłko

 

 

 

 

Wtorek 24.04.2018

 

 

 

 

 

  Gulasz wieprzowy

 

 

 Skład: mięso wieprzowe, śmietana 12%, mąka pszenna, przyprawy

( zawiera gluten, białka mleka)  

 

 

  Kasza jęczmienna ( zawiera gluten)  

 

 

 

 Surówka kapusty pekińskiej Skład: kapusta pekińska, marchew, papryka świeża, olej rzepakowy, przyprawy 

  

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana

 

 

 

 

Środa 25.04.2018

 

 

 

 

 

  Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty

 

 

   Skład: wywar mięsny wieprzowy ( żeberka wędzone ), kiełbasa, ziemniaki, seler, marchew, por,

kapusta kiszona, masło, mąka pszenna, przyprawy 

( zawiera gluten, seler )  

 

 

 

Bułka kajzerka ( zawiera gluten )

 

 

 

 

Jogurt ( zawiera białka mleka )  

 

 

 

 

 

 

Czwartek 26.04.2018

 

 

 

 

 

Kotlet mielony drobiowy

 

 

 

  Skład: mięso drobiowe ( filet z kurczaka ),  jaja, cebula, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy

( zawiera gluten, jaja)  

 

 

  Ziemniaki puree Skład: ziemniaki, mleko 1,5%, masło ( zawiera białka mleka )  

 

 

 

 Marchewka z chrzanem Skład: marchew, chrzan tarty, śmietana 12%, przyprawy  (zawiera białka mleka)

 

 

 

 

Sok naturalny owocowy 

 

 

 

 

 

 

 

Piątek 27.04.2018

 

 

 

 

 

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami

 

  Skład: wywar mięsny drobiowy (kurczak) + filet drobiowy, ziemniaki, seler,  marchew, por,

buraki czerwone, jogurt naturalny, śmietana 18%, mąka pszenna, przyprawy 

( zawiera gluten, seler, białka mleka )  

 

 

 

Chleb mieszany, graham, wieloziarnisty, razowy ( zawiera gluten )

 

 

 

 

Gruszka

 

 

 

 

 

 

 

Smacznego

 

 

 

Jadłospis może ulec zmianie ze względu na różne

okoliczności w dostawie towaru. 

 

 

Obiady  wydawane są na trzech długich przerwach dla uczniów poszczególnych klas: 

1. uczniowie klas I - III - pierwsza długa przerwa tj. o godzinie 10:25

2. uczniowie klas IV - VI - druga długa przerwa tj. o godzinie 11:25

3. uczniowie klas VII oraz klas gimnazjalnych - trzecia długa przerwa tj. o godzinie 12:25