Stołówka szkolna

 DRODZY RODZICE !!!

 

INFORMUJEMY, ŻE KOSZT OBIADÓW ZA MARZEC  WYNOSI 58,00 ZŁ ( 20 DNI X 2,90 ZŁ )

WPŁATY PRZYJMUJEMY TYLKO NA KONTO SZKOŁY. ZAINTERESOWANYCH PROSIMY O DOKONANIE NALEŻNOŚCI

 DO 25.02.2018r.

NA ADRES: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. PIASTÓW ŚLĄSKICH UL. 1 MAJA 31, 57-120 WIĄZÓW

NR. konta: 26 9585 0007 0040 0400 1544 0009 

WPŁATY DOKONANE PO TERMINIE BĘDĄ SKUTKOWAŁY NIEOTRZYMANIEM PRZEZ DZIECKO OBIADU!!!  

 

W TYTULE PRZELEWU NALEŻY WPISAĆ: WPŁATA ZA OBIADY / IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA/ SZKOŁA NP. SP WIĄZÓW / KLASA  /ZA MARZEC 2018

DRUKI DO PRZELEWU SĄ DO POBRANIA W STOŁÓWCE SZKOLNEJ U PANI INTENDENT ORAZ W BANKU SPÓŁDZIELCZYM W WIĄZOWIE. 

PROSIMY O WPŁATY TYLKO I WYŁĄCZNIE WYZNACZONEJ KWOTY (NIE ZAOKRĄGLAĆ).                                                  ODPISY ZA NIEOBECNOŚCI DZIECKA (WCZEŚNIEJ ZGŁASZANE PRZEZ RODZICÓW DO P. INTENDENT, NAJPÓŹNIEJ DO GODZ. 7.30 RANO DANEGO DNIA NIEOBECNOŚCI), BĘDĄ DOKONYWANE W NASTĘPNYM MIESIĄCU.                                                 

INFORMACJE DOTYCZĄCE KWOT ZA OBIADY KOLEJNYCH MIESIĘCY  BĘDĄ PODAWANE NA TABLICY OGŁOSZEŃ ORAZ NA STRONIE INTERNETOWEJ SZKOŁY W ZAKŁADCE "STOŁÓWKA SZKOLNA". 

 

KONTAKT

STOŁÓWKA SZKOLNA SP WIĄZÓW OD PON. - PT. W GODZ. 6.30-12.00

NR TEL. 505845460 

 

 BARDZO PROSIMY O WPŁATY W WYZNACZONYM TERMINIE. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Jadłospis

 

 

 

 

Poniedziałek 19.02.2018

  

 

 

  

 Zupa pomidorowa z makaronem

 

 

Skład: wywar mięsny drobiowy (kurczak) + filet drobiowy, makaron, seler, marchew, por,

koncentrat pomidorowy 30%, jogurt naturalny, śmietana 18%, mąka pszenna, przyprawy

( zawiera gluten, seler, jaja, białka mleka )  

 

 

   Bułka słodka z marmoladą ( zawiera gluten ) 

 

 

  

 Mandarynka

 

 

 

Wtorek 20.02.2018

 

 

 

  Risotto

 

Skład: mięso wieprzowe mielone, cukinia, papryka świeża, por, marchew, pieczarki, śmietana 12%, 

mąka pszenna, przyprawy ( zawiera gluten, białka mleka )   

 

 

Ryż ( zawiera gluten ) 

 

 

Sok naturalny owocowy       

 

 

 

Środa 21.02.2018

 

 

 

 

 

 

 Zupa żurek z jajkiem i kiełbasą 

 

 

Skład: zakwas, ziemniaki, seler, marchew, por, kiełbasa, jajajogurt naturalny, śmietana 18%, mąka pszenna, przyprawy

( zawiera gluten, jaja, seler, białka mleka ) 

 

 

 Chleb mieszany, graham, wieloziarnisty, razowy ( zawiera gluten )

 

 

 

 

 

   Chipsy owocowe

 

 

 

Czwartek 22.02.2018 

 

 

 

 Pulpety drobiowe w sosie koperkowym

 

 

 Skład: mięso drobiowe (filet z kurczaka), jaja, cebula, koperek, śmietana 18%, jogurt naturalny, mąka pszenna przyprawy

 (zawiera gluten, jaja, białka mleka)   

 

 

 

Ziemniaki puree Skład: ziemniaki, mleko 1,5%, masło ( zawiera białka mleka )  

 

 

 

 

Marchewka z chrzanem Skład: marchew, chrzan tarty, śmietana 12%, przyprawy 

( zawiera białka mleka ) 

  

 

 

Soczek 100%:wieloowocowy, pomarańczowy, jabłkowy 

 

 

 

 

Piątek 23.02.2018

 

   

 

Zupa barszcz ukraiński

 

 

Skład: wywar mięsny drobiowy (kurczak) + filet drobiowy, ziemniaki, seler, marchew, por, kapusta biała,

buraki czerwone, fasola biała, jogurt naturalny, śmietana 18%, mąka pszenna, przyprawy

 

( zawiera gluten, seler, białka mleka )  

 

 

 

 

 Chleb mieszany, graham, wieloziarnisty, razowy ( zawiera gluten ) 

 

 

 

 

   Serek Danio ( zawiera białka mleka ) 

 

 

 

 

Smacznego

 

Jadłospis może ulec zmianie ze względu na różne

okoliczności w dostawie towaru.

 

 

 

 

 

Obiady  wydawane są na trzech długich przerwach dla uczniów poszczególnych klas: 

1. uczniowie klas I - III - pierwsza długa przerwa tj. o godzinie 10:25

2. uczniowie klas IV - VI - druga długa przerwa tj. o godzinie 11:25

3. uczniowie klas VII oraz klas gimnazjalnych - trzecia długa przerwa tj. o godzinie 12:25